Werkwijze

Na voorbespreking van de aanmelding door de verwijzer, waarin wordt bekekenen of de klachten passen binnen het aanbod van de praktijk, wordt een intakegesprek ingepland.

Bij het intakegesprek is het wenselijk dat er iemand meekomt uit het systeem van het kind/jongere, dit zijn in de meeste gevallen de ouders/verzorgers, maar kan bij een jongere/volwassene ook bestaan uit de partner.
Tijdens het intakegesprek worden de klachten en eventuele effecten hiervan op het functioneren besproken. Na dit gesprek wordt zo nodig aanvullend onderzoek door middel van gesprekken of aanvullende diagnostiek afgesproken.
Ter afronding van de intake en diagnostiek fase zal een adviesgesprek plaatsvinden.

In het advies gesprek worden naast de uitslag van het diagnostiek-traject, de eventuele behandelopties besproken. Hierna kan als behandeling bij Mare psychiatrie passend is een behandelfase gestart worden, er wordt dan een behandelplan opgesteld. Ook kan het advies zijn om behandeling bij een andere GGZ-instelling te laten plaatsvinden.

Bij een behandeltraject bij Mare Psychiatrie zal als er overeenstemming is over het behandelplan, een terugkoppeling over diagnose en behandeling aan de verwijzer/ huisarts worden verzonden. Gedurende de behandeling wordt het beloop van de behandeling geƫvalueerd. In een lopende behandeling vinden periodiek evaluatiegesprekken plaats, bij een kortdurende behandeling om de 3-6 maanden, bij een langdurende behandeling om de 6-12 maanden.

Kwaliteitsstatuut

Het kwaliteitsstatuut is in te zien in de praktijk.

Klachtenregeling

Als jij of (als je onder de 18 jaar bent) je ouders klachten hebben over de behandeling, dan nodig ik jou/jullie in eerste instantie uit deze met mij als behandelend psychiater te bespreken. Verloopt dit niet naar tevredenheid of levert dit onvoldoende voor jullie op, dan kan een klacht ingediend worden bij de klachtenfunctionaris van De Geschillencommissie Zorg, met een afschrift/cc aan mij.

Link naar website: www.degeschillencommissie.nl